Ortho Schagen is lid van de Vereniging voor Orthodontisten

Actieve behandeling

Na het bespreken van het behandelplan volgt de actieve behandeling met apparatuur. Soms worden elastiekjes tussen de kiezen geplaatst (separeren), of gebitsafdrukken gemaakt waarna er bandjes, slotjes en draden en/of uitneembare apparatuur kunnen worden geplaatst (banderen).

 

Na de eerste plaatsing vinden ongeveer eens in de 4 tot 6 weken controles plaats. Tijdens deze controles wordt de beugel telkens geactiveerd en bijgesteld om de beoogde veranderingen in het gebit te bereiken. Uiteraard is de vooruitgang sterk afhankelijk van de motivatie en inzet van de patiƫnt. Stelliger gezegd: De behandeling valt of staat met de medewerking van (uzelf) uw zoon of dochter.

 

Telkens speelt de groei een grote rol. Ook de vorm, grootte en stand van de tanden, kiezen en kaken, alsmede individuele biologische verschillen, bepalen in hoge mate de tijdsduur van een behandeling. De totale duur kan dan ook nooit exact van te voren worden bepaald. Wel kan worden gesteld dat een orthodontische behandeling tenminste twee jaar duurt, waarna er nog een zogenaamde retentieperiode volgt.

 

 

Lees ook: 

Adres: Landbouwstraat 23, 1741 EG Schagen

Tel: 0224-571771

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Openingstijden: maandag t/m donderdag, 8:30 tot 16:30 uur